tirsdag den 27. november 2018

QR koder elevforsøg

ELEVFORSØG.
Udført 19 til 22 november 2018

Samarbejde og videndeling i klassen

Med henblik på videndeling og samarbejde, startede jeg et projekt op i klassen.

Der skulle arbejdes med videoer som instruktions materiale sammenholdt med brug af QR koder.
---------------------------------------------------------------------------
Torsdag d. 22-11-2018 Havde vi åbent hus på skolen.

Forinden her satte jeg projekt QR i søgen.

(se billeder fra værkstedet nederst, Prøv QR koderne de virker også på skærmen 😀)

Sammen med klassen blev vi enige om hvilke maskiner og procedurer der ville være interessante at lave video film om.

Klassen delte sig i grupper som gik i gang med at lave film omhandlende instruktionsvideoer til dækapparat, værktøj osv. Derefter lavede vi film som viste procedure med hensyn til rens of/eller skift af bremser. Olieskift osv.
Da vi havde lavet en masse videoer oprettede klassen en Youtube kanal som vi uploadede det hele til. På den måde kunne vi nemt lave tilgang til dem ved hjælp af QR koder som linkede direkte ind på filmene. Der blev løbende evalueret på processor og fremgangsmåder (formativ evaluering)
Alle disse QR koder hængte vi op på relevante steder i værkstedet.
Disse kunne så scannes af forældrene om aftenen. Så kunne du nemt og hurtigt få indblik i hvad deres børn havde gået og rodet med i skolen :-)
Ydermere hænger videoerne der stadig til fremtidig brug og repetition for eleverne.

Jeg havde også sidestillet med deres videoer lavet QR koder som linkede direkte til elevernes Blog (reflektions værktøj) Igen med henblik på deres forældre nemt og ubesværet havde tilgang til deres
"portfølje"

Vi evaluerede (feedback) efterfølgende. Det var en kæmpe succes. Eleverne var super motiveret hele dagen vi lavede dem. De glædede sig til at fremvise resultatet til deres forældre og sidst men ikke mindst blevet det rost til skyerne af deres forældre. (det havde de aldrig set før. sikken en god idé. hvorfor gør alle ikke det.) var bare nogle af de udsagn jeg hørte til åbent hus aften.

Evaluering med eleverne gik også rigtig godt. Og de er klar til at lave mere af samme slags.

Udover det var sjovt og anderledes, bed jeg selv mærke i hvordan de gik til opgaven på en anden måde end normalt. Når de "bare" skal lave opgaver. Det var tydeligt de gjorde meget mere ud af det. Det var tydeligt de var bevidst om, at andre ville se tingene og "evaluerer" deres arbejde. Det virkede både motiverende og engagerende for dem :-)
Det er uden tvivl IKKE sidste gang jeg laver dette. Tvært imod. Videofilm og QR koder er allerede med i tankerne når jeg sidder og planlægger GF2 :-)

(QR koder til logbøger VIRKER IKKE her pga. GDPR😕)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar